">">
Denna veckan gästades vi av Ulrika Johansson från Wättle Brygghus.
 
Ulrika berättar att man startade sin verksamhet 2020 efter att ha gått en bryggtekniker utbildning med start 2018. 
Innan Ulrika och hennes man med hjälp av dottern startade verksamheten jobbade Ulrika 25 år på Astra som biomedicinanalytiker.
 
2022 deltog man första gången på Öl & Whiskymässan i Göteborg och vann då överraskande guld för sin röda IPA som heter Rödhake, 
2023 blev det silver med en Stout. Även i år kommer man att delta och då får vi se hur det går.
 
Ulrika gick även igenom ölets beståndsdelar malt, humle, jäst och vatten och förklarade hur man får olika smaker på ölen.
Kornmalt är vanligast men man kan även ha andra sädesslag som malt.
 
De brygger nu 20 000 liter öl på gården i Gråbo men har en kapacitet på 35000 liter. 70 % säljs via systembolaget och man finns i 10 butiker.
Nytt för året är en burktappmaskin från Kina som gör att man tappar allt öl själva.
 
Kul morgon och många blev sugna på en öl från Wättle Brygghus.