">">
Politik över partigränserna var temat för morgonens föredrag då Lerums kommunstyrelses ordförande Viktor Lundblad (M) och vice ordförande Renée Bengtsson (S) gästade oss och berättade om samarbetet över partigränserna.
 
Renée började inom politiken redan på 1980-talet och menar att det absolut viktigaste för politiker i opposition är att vara pålästa och uppdaterade samt drivande med de verktyg som oppositionen har till sitt förfogande – som motioner och interpellationer.
 
Samarbetet dem emellan började när Viktor skulle vikariera som kommunstyrelsens ordförande och båda menar att det på kommunal nivå handlar mycket om politiskt hantverk och om att pragmatiskt lösa problem medan den ideologiska debatten mer hör hemma i riksdagen.
 
Så när de båda partierna gick igenom och jämförde sina planer för Lerums kommun kom de fram till att väldigt många punkter stämde överens och att de också kan ta ansvar för ett gemensamt genomförande. Men så klart kommer de att även ta hänsyn till idéer som kommer in från oppositionen.
 
Sammanfattningsvis säger både Viktor och Renée att de också är överens om att de måste ha en helhetsbild och om att det fungerar väldigt bra med samarbetet så här långt.
 
Stort tack till Renée och Viktor för er  dialog med varandra och oss.
 
//Renée Jonson, President