">">
 
När vardagen inte blir som man tänkt ...
 
Året var 2012. Lungsjuka Jonathan Ivarsson var då 12 år gammal och listades på transplantationslistan i väntan på nya lungor. Han hade sex år tidigare drabbats av en lungfibros med kraftig nedsättning av hans lungfunktion och familjen hade fått beskedet att nya lungor skulle komma att behövas inom en tioårsperiod.
 
Under nio års tid levde familjen en kvart från döden, det var så lång tid Jonathan klarade sig utan syrgas. Det var nio år präglade av ständig oro, rädsla och kriser. Men också av glädje. För var det något familjen Ivarsson var riktigt bra på så var det att fånga glädjen, i stort och i smått. Det handlade om att ta vara på de stunder av glädje som gavs och omvandla dem till energi att orka vara drabbad.
 
Samma år kom idéen om att starta en insamlingsstiftelse till förmån för familjer som lever i samma situation. Om familjen Ivarsson nu var duktiga på att fånga glädjen, då var det just det som stiftelsen skulle fokusera på. Att hjälpa familjer att orka vara drabbade. Det var Jonathan och hans bror Christian som satte ramarna för verksamheten, med fokus på barn och ungdomar som har eller skall transplantera organ, dennes syskon och föräldrar. Det är detta som blev vår kärna.
Läs mer på www.jontefonden.se
 
Jontefonden har under alla år samlat in 20 MSEK, hjälpt 200 familjer och 350 barn och har idag 7 anställda.
Vill göra skillnad och vara ett stöd för familjer.
 
Hur gör man när livet är upp och ner?
  • Hitta vår guldkant
  • Hitta min väg
  • Hitta min vardag
  • Bli bättre på att fånga dagen!
Tack Tommy Ivarsson som öppen-hjärtligt och berörande delade med sig som sitt liv!