">">

Invigning av LARK:s hjärtstartare

Så kom då dagen med stort H alltså alla Hjärtans dag och tid inte bara för rosor och kärlek utan också för att avtäcka och inviga vår alldeles egna Hjärtstartare i Lerums centrum.
 
När jag hämtade två tunga och stora paket hemma hos Annelie Nyberg som varit hjälpsam att beställa hem förvaringsskåp och själva startare hade jag en del oro över hur allt skulle kunna komma på plats. Skåpet enbart väger nästan 19 kilo … det behöver ström och en fast plats i tillvaron.
Men med benäget bistånd av sonen Victor var allt på plats under söndag eftermiddag knappa ett dygn före avtäckningen.
Måndagskvällen den 14 februari var allt annat än givmild vad gällde väder … kallt, blåsigt och med duggregn men LARK:are ger sig inte så lätt och fler än 25 LARK:are och ett par äkta män anslöt i god tid före 18.00 tillsammans med fotografen Tommy Holl.
Korta tal från Lena Alervall och från undertecknad och därefter avtäcktes skåpet i ljuset av blixtrande kameror allt medan en alltid närvarande Harriet sneglade på den hjärtformade ballongen som vällustigt flaxade runt i vinden över vårt skåp.
 
 
Nu hoppas vi att det används när det skall och att vi kanske rentav har möjlighet att placera fler så småningom, vem vet.
Tack till Annelie Nyberg, Lisa Göthberg och Håkan Boqvist, fastighetsägarna till stationshuset (samt Victor såklart), utan er alla hade det inte blivit såhär bra!
Hurra för LARK och alla fina initiativ vi tar!!
 
// Christer Liljenberg - PDG