">">
En morgon i musikens tecken bjöd Marie Berntsson oss på i sin presentation av sig och sitt liv hittills. Centralt i Maries liv är körsång som hon älskar och alldeles särskilt Mahlers åttonde symfoni.
 
Vi fick följa med på resan som startade med Björkekärrs barnkör. Sedan blev det bland annat Domkyrkokören i Göteborg, Lodolaköaren, Lunds Akademiska kör inklusive en skiva med Eva Bohlin, kör i Bryssel,  Göteborgs symfoniska kör och så småningom lokala körer som Lerum Vocalis och Lerums Kammarkör liksom musikal på Dergårdsteatern med Teaterbåten och operan ”La Traviata”.
 
Extra roligt att Maries klasskompisar från första klass i Rosendalsskolan - Bengt Helgius och Marie Nortoft – var med oss denna morgon liksom maken Staffan Berntsson från parallellklassen.
 
Marie är talpedagog och specialpedagog och har jobbat i gymnasiesärskolan där hon tack vare sitt stora musikintresse fått möjlighet att kombinera pedagogik med musik, ansvara för estetiska programmet vid Alströmerskolan i Alingsås och jobba med elever för att delta i föreställningar, bland annat ”Star for life” med Triple and Touch.
 
Marie visade olika specialinstrument som används i särskolan, bland annat en klaffgitarr som tar tre ackord. Avslutningsvis spelade hon på just en klaffgitarr för att demonstrera hur långt man kommer på bara tre ackord och sjöng en bejulblad låt med egenskriven text om LARK och hennes medlemskap.
 
Tack Marie för att du så härligt delar med dig av dig och ditt liv.
 
Renée Jonson, president