">">
Vi fick en spännande inblick i ledord som är viktiga vid stadsutveckling i allmänhet och i utvecklingen av Masthuggskajen i Göteborg av Lennart Hedström, tidigare VD på Elof Hansson Fastigheter.
 
En viktig del är att blanda bostäder med arbetsplatser, kombinera gammalt med nytt och att vara en tillåtande plats med både grönska och levande gatuliv – allt ur ett hållbarhetsperspektiv så klart.
 
Historiskt fick centrala stan inte tillgång till havskanten i Göteborg förrän varven lades ner och senare när Norra Älvstranden växte fram. Och nu är det dax att föra staden närmare vattnet göra kajen tillgänglig.
Lennart berättade om hur den nya kontrastrik stadsdel växer genom fram med målsättningen att vara klar redan till 2030. En viktig frågeställning har varit hur högt vattnet kommer att stiga i framtiden och var man kan bygga på den sluttande marken.
 
Längs Oskarsleden byggs kontorsbyggnaderna som skydd mot buller. Området ska fyllas med aktiviteter och handel där samverkan mellan internationell handel och koppling till andra Science Parks är väsentliga delar. Bland annat kommer en halvö att byggas för att skapa en ny park.
 
Vill du följa vad som händer?
 
Stort tack till Lennart Hedström.
 
Renée Jonson, president