">">
Kändistätt när vår egen Qlaez Wennberg berättade om konserter med artister, grupper och orkestrar som gästat Lerum tack vare föreningen ”Musik i Lerum”. Namn som for förbi var artister genom åren som Peter Asplund, Dan Reed, Bill Öhrström, Caroline af Ugglas och nu senast Lill Lindfors och Louise Hoffsten för att nämna några.
Det hela började 1984 då föreningen ”Jazz i Lerum” startade och blev en av de största jazzföreningarna i Sverige. Efter en omstart 2017 heter föreningen nu ”Musik i Lerum” och har ett bredare musikutbud.
 
Sedan några år körs ”Liveshack” med livemusik och mingel med mat och är nu igång på Aludden, företrädesvis på torsdagar.
 
Tidigare hade Lerums kommun musikevents på lördagar men när detta lades ner tog ”Musik i Lerum” stafettpinnen och startade ”Lördagsmusik” med musik av olika slag på lördagseftermiddagar med ”porslinsfika”, dvs kaffe i porslinsmugg. Först ut vid nystarten var Pierre Eriksson.
 
Vilken fantastisk förening vi har runt hörnet och vilka artister de lyckas få till Lerum/Floda! Detta är verkligen något att vara stolt över och varför inte bli medlem… då får du dessutom rabatt på konserterna.
 
Stort tack Qlaez för att du delade med dig av vad ”Musik i Lerum” är och vilka guldkorn ni bjuder på.
 
Se alla konserter och live-spelningar som år på gång på www.musikilerum.se
 
Renée Jonson, president