">">
Mats Lundgren tog oss med på en spännande fruktresa under fredagsmorgonens föredrag. Och hans egen resa då han via uppdrag som reseledare och uppstart av hotell till slut landade i pappans spår – att jobba med frukt.
 
Med sig hade Mats en välberest resväska och ur den plockade han fram den ena stora och välsmakande frukten efter den andra från de bästa odlarna i världen.
 
Vi fick provsmaka sju underbara fruktbitar. Först ut var en ananas så söt och ”ananasig” som man kan tänka sig och vi fick veta att det är ett enzym som ger den brännande och kliande känslan i munnen hos några få av oss som är känsliga mot enzymet.
 
En av de nyttigaste frukterna man kan äta är papaya som är extremt rik på fibrer, mineraler och vitaminer. Vi vet nu också hur man öppnar en mango på bästa sätt liksom hur vi enklast får ut fröna ur ett granatäpple utan skvätt.
 
Den goda melonen ”Peles Sapa” som vi smakade på var en jätte och levereras av Bollo som även stod för den clementin och den apelsin vi provade. Så håll utkik efter ”Bollo” i fruktdiskarna!
 
Sist ut var en spännande kaki som kan ätas såväl varm som kall.
 
Mats har i sin verksamhet nosat upp de bästa frukterna hos de bästa odlarna och presenterat för butiker, kedjor och andra kundkategorier. Numera har Picadeli tagit över verksamheten och Mats har istället startat sin egen fruktaffär i Kungälv – Lundgrens Frukt & Delikatesser.
 
Det var verkligen ett lärorikt föredrag och härlig morgon för smaklökarna.
 
Renée Jonson, president