">">
Sverige är cool, säger Ariana om första intrycket
 
Ariana Vermilyea, vår utbytesstudent i år, kommer från en musicerande familj i Northfield, Minnesota, USA. Vi fick höra henne berätta om sig och hur det kom sig att hon hamnade i Sverige. Hon hade också med sig ett standar från Northfield Rotary, klubben på hennes hemort.
 
Ariana bor hos familjen Joakim och Marie Bake i Lerum och går på estetiska programmet på Lerums Gymnasium. Hon tycker om att snickra, simma och pyssla. Ariana är även med i scouterna och spelar dessutom bassaxofon i Kulturskolans orkester.
 
När Arianas pappa var barn hade familjen skandinaviska utbytesstudenter boendes hos sig, vilket väckte pappans intresse. Dock fick han aldrig chansen att åka iväg men inspirerade Ariana till att börja läsa språk för tio år sedan då slumpen avgjorde – det blev svenska. Sen var valet Sverige som utbytesland självklart.
 
En sjukvårdskurs väckte Arianas intresse och efter att ha tagit ett flertal kurser i ämnet så är hon helt säker på att hon i framtiden vill jobba inom ambulanssjukvården.
 
Stort tack för besöket Ariana och vi ser fram emot både inbjudan till nästa konsert med Kulturskolans Orkester och att få höra dina tankar om ditt år i Sverige framåt våren.
 
Arianas kontaktperson i LARK är Stina Feuk.