">">

Tänkvärt om lycka så här i juletid

Att ge bort en gåva eller hjälpa en medmänniska skänker mer lycka än att ta emot – det finns det forskning om. Här får jag insikten att det är just detta som är en stor del av varför det känns så gott att vara rotarian – att få ge både till er i klubben, till samhället och till hela världen.

I vår familj bestämmer vi varje år att inte byta julklappar – och ändå kommer jag på mig själv med att planera julklappar till nära och kära som jag så gärna vill glädja – med argumentet typ ”bara nåt litet eller användbart eller ätbart”. Det måste vara enda gången egoism verkligen leder till något gott för alla, tänker jag.

Givandet ger också så mycket tillbaka. I Rotary är det så enkelt att skänka och veta att tid och pengar kommer till nytta där det är tänkt. Dessutom har vi The Rotary Foundation där insamlade medel fonderas och växer till sig så att de kan göra ännu mera nytta i våra omtänksamma projekt.

Så här strax före jul rekommenderar jag dig att ta en en paus och titta på julfilmen (2:45 min) som spelades in i distrikt 2360 inför jul förra året – något som jag är väldigt stolt över att ha bidragit till tillsammans med filmteamet där även Christer och Jeanette G var väldigt involverade. Filmen är också ett sätt att ge i form av kunskap på ett enkelt och underhållande sätt.

På fredag har vi julavslutning och samlas 07:45 för att säkert ha fått frukost innan årets Julkul sätter igång kl 8 prick.

Dessutom ryktas det att tomten dyker upp så att alla snälla lottköpare får chans att vinna fina julklappar. 


Med det önskar jag en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT 2022

På återseende fredag 14 januari 2022.
Renée Jonson, inkommande president.