">">

Veckans krönika

Jag sitter här på min kammare ... Funderar på veckans krönika.
Borde egentligen gå ut i det vackra vädret, men känner mig lite trött. Kom hem igår kväll, efter en veckas stärkande skidsemester. Tänk vad man lägger mycket tid och pengar på fritidsintressen. Redan som barn står dom där i backen, pyttesmå och kavata, och lite större och lite rädda. Jag fascineras speciellt över dom små och kavata, dom som susar ner för backarna, utan att se sig om efter mamma och pappa. Ansiktena lyser av lycka och skratten klingar. Ibland står dom på näsan, men upp igen och så vidare ner för backarna. Mammorna och papporna har utrustat sina små med det allra senaste. En del barn ser faktiskt vuxna ut, med fräcka kläder, glasögon och allt annat man måste ha.
Vintern i Västsverige har ju inte varat så länge, så skidåkningen och pulkaåkningen blev ju bara en kort tid. Tur att vi kan åka iväg och få vinter någon annanstans.
Nu när jag fick åka skidor i fjällen en vecka, så ser jag fram emot att våren kommer snart här hemma. Då är det andra fritidsintressen som lockar. Motorcykeln ska ut och luftas, och husbilen får rulla runt i Sverige.
 
Må så gott allihop!
 
 
// Silvana Ljung - Skattmästare