">">

Kraften i de många små stegen – och att fira dem

Vi ska verkligen ta alla tillfällen vi kan att fira – allt ifrån stort till smått. Firarglädjen är oslagbar och upplyftande. De stora och tydliga händelserna är lätta att sätta fokus på och dem är vi duktiga på att uppmärksamma och fira – som vid fredagens härliga frukost.
 
De små händelserna och bedrifterna förtjänar också att uppmärksammas även om de kan vara svårare att upptäcka men det är just de många små stegen som till slut leder fram till stora resultat. Vi borde till och med fira när något inte går helt som vi tänkt oss. Varför då? Jo, för att fira modet att ha utmanat och vågat liksom för att själva firandet stärker och leder ett steg vidare.
 
Sett till framgångarna och utvecklingen i Rotary är det just alla de små stegen som vi tagit tillsammans under 117 år som lett fram till exempelvis näst intill utrotad polio, fler än 1,2 miljoner rotarianer och flera universitet som utbildar fredsförhandlare (varav ett är Uppsala Universitet) för att nämna några. Alla började de med ett första litet steg.
 
När vi den 23 februari firar Rotary´s årsdag känner jag att den betyder så mycket mer än ´bara´ 117 år. Årsdagen symboliserar främst alla de många små steg i rätt riktning som rotarianer tagit varje dag för något det tror på. Det är mäktigt.
 
Förra året gjorde vi i 2360s filmgrupp en film som kommer att bli ett tydligt tidsdokument från pandemiåren vi tagit oss igenom. I slutet av filmen sitter jag alltid med ett leende och fascineras över att kreativa lösningar föds när de behövs som mest.
 
Ta ett litet steg idag (3,41 minuter) – se filmen och reflektera över vad som får Rotary att utvecklas framåt och vad som är viktigt för dig. För mig är det modet och övertygelsen bakom varje litet steg.
 
Tack kära vänner för varje litet steg ni tar och som vi mer än gärna firar tillsammans!
 
 
//Renée Jonson, Inkommande President
 
Klicka på bilden för att se filmen!