">">
Andetag av sommar
 
Solens strålar färgade i guld letar sig fram genom löven och jag kisar och drar in luften av sommarns sista skälvande dagar. Kanske håller den andan några timmar, dagar eller till och med veckor till? Höstens alla måsten har redan snurrat igång, men varje andetag i sommarluft samlar ihop kraft. Kraft att möta alla projekt och ambitioner som börjat utkristallisera sig i höstens kalender. Kraft att ta sig igenom mörker, kyla och stormar som snart är på ingång. Hur många andetag av sommar behöver en för att ta sig igenom varje regnig novemberdag tro?
 
Trots att allt har börjat snurra så infinner dig ändå lugnet när mörkret kryper sig på tidigare om kvällarna. Kanske ligger lugnet i att en vet att vardagen kommer att rulla på i samma takt under många veckor framåt? En trygghet i att hösten, till skillnad från våren, har färre avbrott och att en kommer hinna klart. En förhoppning om att alla drömmar och planer har möjlighet att förverkligas. Eller så kommer lugnet från mörkret i sig? Av de kortare dagarna och av höstsolen som håller sig närmare horisonten och färgar in världen i ett guldfärgat skimmer?
 
Än är sommaren här. Så jag tar några djupa andetag och lägger ännu några guldiga strålar på lager. Precis som jag plockar ännu fler bär till frukostfilen och lägger i frysen. För säkerhets skull. Och jag hoppas att varken solstrålar eller sommarbär tar slut redan i novembers första storm ...
 
/Lisa Göthberg, Sekreterare